DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
|
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025
|
|
Krupnik z kaszą jaglaną i warzywami, makaron z sosem truskawkowym, kompot owocowy. |
Pizza z szynką, żółtym serem i ketchupem,herbatka owocowa. |
|
|
ALERGENY: mleko, gluten |
ALERGENY: seler, gluten |
ALERGENY: gluten, |
|
||
WTOREK 30.09.2025
|
|
Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy. |
Przekąska z banana i jabłka, ciasteczka maślane, sok owocowy, woda mineralna. |
|
|
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten |
ALERGENY: mleko, gluten |
|
||
ŚRODA 01.10.2025
|
|
Zupa krem z brokułów z grzankami, kotleciki z jajek, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy. |
Precel z serem, herbatka owocowa, woda mineralna. |
|
|
ALERGENY: mleko, gluten |
ALERGENY: seler, gluten, jajka |
ALERGENY: gluten |
|
||
CZWARTEK 02.10.2025
|
|
Rosół z makaronem, medaliony z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z włoskiej kapusty, kompot owocowy.
|
Deser z galaretki , brzoskwini i bitej śmietany, sok owocowy, woda mineralna.
|
|
|
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten, sezam |
ALERGENY: mleko, |
|
||
PIĄTEK 03.10.2025
|
|
|
Serek waniliowy, przekąska z banana, sok owocowy.
|
|
|
ALERGENY: mleko, gluten, jajko |
ALERGENY: seler, gluten, ryby |
ALERGENY: mleko, |
|
||
DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
||
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025
|
|
Czerwony barszcz z ziemniakami, pankejki ,,Shrekowe” z ciasta naleśnikowego ze szpinakiem i serkiem waniliowym, kompot owocowy. |
Kanapki z chleba orkiszowego z pastą z jajek, szczypiorku i rzodkiewki, herbata z cytryną, woda mineralna. |
||
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten, |
ALERGENY: gluten, |
|||
WTOREK
07.10.2025 |
|
Zupa kalafiorowa z makaronem, duszone mięso od szynki w sosie własnym, kluski śląskie, buraczki , kompot owocowy. |
Koktajl z truskawek na jogurcie naturalnym, ciasteczka owsiane, herbatka owocowa, woda mineralna. |
||
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten, |
ALERGENY: gluten |
|||
ŚRODA 08.10.2025
|
ŚNIADANIE W FORMIE BUFETU SZWEDZKIEGO
|
Żurek z ziemniakami, zapiekanka z kaszy jaglanej z jabłkami, bitą śmietaną, cynamonem i cukrem , kompot owocowy. |
Domowe tosty z szynką i żółtym serem,herbatka z cytryną, woda mineralna. |
||
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: gluten, seler, |
ALERGENY: gluten |
|||
CZWARTEK 09.10.2025
|
|
Kapuśniak z kwaszonej kapusty z ziemniakami, spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, kompot owocowy. |
Domowe ciasto dyniowe z pestkami słonecznika i dyni z polewą czekoladową, herbatka z cytryną.
|
||
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: gluten, seler, |
ALERGENY: gluten |
|||
PIĄTEK 10.10.2025
|
|
Ryż na rosole, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, kompot owocowy. |
Serek ,,WYPASIONY”, przekąska z nektaryny, sok owocowy.
|
||
ALERGENY: mleko, gluten, ryby |
ALERGENY: seler, gluten, |
ALERGENY: mleko |
|||
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cynamon, czosnek, cukier waniliowy.
UWAGA : Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza. Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.
.
nasze
przedszkolne
menu
™Created by H. Sowińska
np-zielone-laki.pl