BD06231_ BD06231_Zuni JADŁOSPIS OD DNIA 27.10.2025 r. DO DNIA 07.11.2025 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

 

PONIEDZIAŁEK

27.10.2025

 

  • Kakao na mleku, bułeczka pszenna lub chlebek żytni z ziarnami słonecznika i siemienia lnianego, z masłem, pasta z szynki konserwowej, pomidor, herbatka żurawinowa.
  • Sok owocowy, woda mineralna.

Czerwony barszczyk z ziemniakami, pankejki z serkiem waniliowym lub jabłuszkiem prażonym, kompot owocowy.

 

Domowe zapiekanki z szynką i serem mozzarella, herbatka owocowa.

 

 

ALERGENY: mleko, gluten

ALERGENY: seler, gluten,

ALERGENY: gluten, ryby

 

 

WTOREK

28.10.2025

 

  • Płatki miodowe na mleku, bułka pszenna lub chlebek żytni z masłem, powidła śliwkowe, herbatka owocowa.
  • Zdrowa przekąska: marchewka, woda mineralna

Zupa pomidorowa z makaronem, pulpety z ziołami prowansalskimi w sosie koperkowym, ziemniaki puree, buraczki, kompot owocowy.

 

Kisiel truskawkowy, chrupki kukurydziane, herbatka z miodem i cytryną.

 

 

ALERGENY: mleko, gluten,

ALERGENY: seler, gluten

ALERGENY: mleko,

 

 

ŚRODA

29.10.2025

 

  • Kawa zbożowa z mlekiem, bułeczka pełna ziaren lub chlebek żytni z masłem, serek topiony śmietankowy, sałata, herbatka owocowa
  • Naturalny sok jabłkowy ,,CZERSKA DOLINA”, woda mineralna

Rosół z makaronem,

nuggetsy z kurczaka w sezamowej panierce, ziemniaki puree, sałatka z groszku zielonego i kukurydzy z majonezem, kompot owocowy.

 

 

Precel z serem, herbatka z dzikiej róży.

 

 

 

 

ALERGENY: mleko, gluten

ALERGENY: seler, gluten, sezam

ALERGENY: gluten

 

 

CZWARTEK

30.10.2025

 

  • Kawa zbożowa na mleku, bułeczka kukurydziana lub chlebek żytni z masłem, pasta z makreli, ogórek małosolny, herbatka owocowa
  • Sok marchwiowy, woda mineralna

 

Zupa koperkowa z makaronem, kotleciki z kaszy jaglanej, puree ziemniaczane, mini marchewki, kompot jabłkowy.

 

Bułeczka hot-dog, paróweczka z szynki, ketchup, herbatka z miodem i cytryną.

 

 

ALERGENY: mleko, gluten,

ALERGENY: seler, mleko

ALERGENY: gluten

 

 

PIĄTEK

31.10.2025

 

DZIEŃ DYNI

  • Kaszka manna na mleku, rogalik maślany lub chlebek żytni z masłem, dżem brzoskwiniowy, herbatka z cytryną.
  • sok marchwiowy- brzoskwiniowy, woda mineralna

DZIEŃ DYNI

Dyniowa zupa krem z popcornem, kopytka dyniowe polane bułeczką tartą zrumienioną na maśle, kompot wieloowocowy.

 

DZIEŃ DYNI

Muffinki dyniowe własnego wypieku, herbatka owocowa.

 

 

ALERGENY: mleko, gluten,

ALERGENY: seler, mleko

ALERGENY: gluten

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK

03.11.2025

 

  • Kawa zbożowa na mleku, bułeczka pszenna lub chlebek żytni z masłem, szyneczka gotowana, pomidor, herbatka z cytryną.
  • Sok owocowy, woda mineralna

Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron z sosem jagodowym, kompot owocowy.

Kanapki z chlebka orkiszowego z masłem, pastą z kurczaka i sałatą, herbatka z cytryną.

 

ALERGENY: mleko, gluten

 

ALERGENY: mleko, gluten seler

 

ALERGENY: gluten, jaja

 

WTOREK

 

04.11.2025

  • Kaszka kukurydziana na mleku, rogalik maślany lub chlebek żytni z masłem, dżem wiśniowy, herbatka z cytryną.
  • Sok marchwiowy, woda mineralna

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami, spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, kompot owocowy.

Budyń czekoladowy, herbatka z miodem, cytryną i imbirem.

 

 

ALERGENY: mleko, gluten

ALERGENY: mleko, gluten seler

ALERGENY: gluten, jaja

 

ŚRODA

05.11.2025

 

  • Kawa zbożowa na mleku, bułeczka pełna ziaren lub chlebek żytni z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka, herbatka z dzikiej róży.
  • sok owocowy, woda mineralna

Zupa krem z zielonego groszku z grzankami, domowe kotleciki z fileta z dorsza, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka,

kompot owocowy.

 

 

Chałeczka z masłem i żółtym serkiem, przekąska z jabłka, herbatka z cytryną.

 

ALERGENY: mleko, gluten, jajko

ALERGENY: seler, gluten, ryby

ALERGENY:

 

CZWARTEK

06.11.2025

 

  • Kaszka manna na mleku, bułeczka pszenna lub chlebek żytni z masłem, powidła śliwkowe, herbatka z cytryną.
  • Zdrowa przekąska: jabłko, woda mineralna.

Biały barszczyk z makaronem, mięso od szynki duszone w warzywach, kasza, kompot owocowy

Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym, ciasteczka owsiane.

 

ALERGENY: mleko, gluten, ryby

ALERGENY: seler, gluten

ALERGENY: mleko

 

PIĄTEK

07.11.2025

 

  • Kawa zbożowa na mleku, bułeczka kukurydziana lub chlebek żytni z masłem, kiełbaska szynkowa, ogórek kiszony, herbatka z cytryną.
  • Sok owocowy, woda mineralna

Zupa pomidorowa z ryżem, leczo z cukinią, papryką, pomidorami i ananasem, makaron, kompot owocowy.

Deser panna cotta w narodowych barwach, herbatka owocowa.

ALERGENY: mleko, gluten,

ALERGENY: seler, gluten

ALERGENY:

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cynamon, czosnek, cukier waniliowy.

UWAGA : Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza. Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.

 

 

nasze

przedszkolne

menu

™Created by H. Sowińska

np-zielone-laki.pl