
| DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
|
PONIEDZIAŁEK 27.10.2025
|
|
Czerwony barszczyk z ziemniakami, pankejki z serkiem waniliowym lub jabłuszkiem prażonym, kompot owocowy.
|
Domowe zapiekanki z szynką i serem mozzarella, herbatka owocowa.
|
|
| ALERGENY: mleko, gluten |
ALERGENY: seler, gluten, |
ALERGENY: gluten, ryby |
|
|
|
WTOREK 28.10.2025
|
|
Zupa pomidorowa z makaronem, pulpety z ziołami prowansalskimi w sosie koperkowym, ziemniaki puree, buraczki, kompot owocowy.
|
Kisiel truskawkowy, chrupki kukurydziane, herbatka z miodem i cytryną.
|
|
| ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten |
ALERGENY: mleko, |
|
|
|
ŚRODA 29.10.2025
|
|
Rosół z makaronem, nuggetsy z kurczaka w sezamowej panierce, ziemniaki puree, sałatka z groszku zielonego i kukurydzy z majonezem, kompot owocowy.
|
Precel z serem, herbatka z dzikiej róży.
|
|
| ALERGENY: mleko, gluten |
ALERGENY: seler, gluten, sezam |
ALERGENY: gluten |
|
|
|
CZWARTEK 30.10.2025
|
|
Zupa koperkowa z makaronem, kotleciki z kaszy jaglanej, puree ziemniaczane, mini marchewki, kompot jabłkowy.
|
Bułeczka hot-dog, paróweczka z szynki, ketchup, herbatka z miodem i cytryną.
|
|
| ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, mleko |
ALERGENY: gluten |
|
|
|
PIĄTEK 31.10.2025
|
DZIEŃ DYNI
|
DZIEŃ DYNI Dyniowa zupa krem z popcornem, kopytka dyniowe polane bułeczką tartą zrumienioną na maśle, kompot wieloowocowy.
|
DZIEŃ DYNIMuffinki dyniowe własnego wypieku, herbatka owocowa.
|
|
| ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, mleko |
ALERGENY: gluten |
|
|
| DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
|
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025
|
|
Zupa fasolowa z ziemniakami, makaron z sosem jagodowym, kompot owocowy. |
Kanapki z chlebka orkiszowego z masłem, pastą z kurczaka i sałatą, herbatka z cytryną. |
|
|
ALERGENY: mleko, gluten |
ALERGENY: mleko, gluten seler |
ALERGENY: gluten, jaja |
||
|
WTOREK
04.11.2025 |
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami, spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, kompot owocowy. |
Budyń czekoladowy, herbatka z miodem, cytryną i imbirem.
|
|
| ALERGENY: mleko, gluten |
ALERGENY: mleko, gluten seler |
ALERGENY: gluten, jaja |
||
|
ŚRODA 05.11.2025
|
|
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami, domowe kotleciki z fileta z dorsza, ziemniaki puree, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy.
|
Chałeczka z masłem i żółtym serkiem, przekąska z jabłka, herbatka z cytryną.
|
|
| ALERGENY: mleko, gluten, jajko |
ALERGENY: seler, gluten, ryby |
ALERGENY: |
||
|
CZWARTEK 06.11.2025
|
|
Biały barszczyk z makaronem, mięso od szynki duszone w warzywach, kasza, kompot owocowy |
Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym, ciasteczka owsiane.
|
|
| ALERGENY: mleko, gluten, ryby |
ALERGENY: seler, gluten |
ALERGENY: mleko |
||
|
PIĄTEK 07.11.2025
|
|
Zupa pomidorowa z ryżem, leczo z cukinią, papryką, pomidorami i ananasem, makaron, kompot owocowy. |
Deser panna cotta w narodowych barwach, herbatka owocowa. |
|
| ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten |
ALERGENY: |
||
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cynamon, czosnek, cukier waniliowy.
UWAGA : Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza. Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.
nasze
przedszkolne
menu
™Created by H. Sowińska
np-zielone-laki.pl