PONIEDZIAŁEK 11.11.2024
|
DZIEŃ WOLNY OD PRACY |
DZIEŃ WOLNY OD PRACY |
DZIEŃ WOLNY OD PRACY |
|
|
|
|
|
|
||
WTOREK 12.11.2024
|
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami, spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym, kompot owocowy. |
Bułeczka maślana z masłem, dżemem truskawkowym, herbatka z żurawiny. |
|
|
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten |
ALERGENY: gluten, mleko |
|
||
ŚRODA 13.11.2024
|
ŚNIADANIE W FORMIE BUFETU SZWEDZKIEGO
|
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, domowe pierogi leniwe z bułeczką tartą zrumienioną na maśle, kompot owocowy. |
Przekąska z banana, jabłka, ciasteczka kruche, herbatka owocowa. |
|
|
ALERGENY: mleko, gluten |
ALERGENY: seler, gluten, |
ALERGENY: mleko, gluten |
|
||
CZWARTEK 14.11.2024
|
|
Krupnik z kaszą jaglaną, makaron z kurczakiem i warzywami, kompot owocowy. |
Pizza domowa z szynką i serem mozzarella, ketchup, herbatka z cytryną.
|
|
|
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten, |
ALERGENY: glutem |
|
||
PIĄTEK 15.11.2024
|
|
Zupa pomidorowa z makaronem, placki ziemniaczane z cukrem, kompot wieloowocowy.
|
Serek ,, WYPASIONY, przekąska z banana, herbatka z cytryną.
|
|
|
ALERGENY: mleko, gluten,ryba |
ALERGENY: seler, gluten, |
ALERGENY: mleko, gluten, |
|
||
DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
||
PONIEDZIAŁEK 18.11.2024
|
|
Czerwony barszczyk z ziemniakami, makaron ,,MAŚLANY” z serem, cynamonem i cukrem, kompot owocowy. |
Domowy hot-dog z parówki z szynki w cieście drożdżowym, ketchup, herbatka owocowa. |
||
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten |
ALERGENY: mleko, gluten, |
|||
WTOREK
19.11.2024 |
|
Zupa koperkowa z makaronem ryżowym, kotlet mielony, ziemniaki, sałatka z buraków, kompot owocowy. |
Domowy koktajl na jogurcie naturalnym z bananami, chrupki kukurydziane.
|
||
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: seler, gluten, |
ALERGENY: mleko, gluten |
|||
ŚRODA 20.11.2024
|
|
Ryż na rosole, placuszki szpinakowe ( a la Shrek), kompot owocowy. |
Kanapki z chlebka orkiszowego z masłem, kiełbaską szynkową, pomidorem i ogórkiem zielonym, herbatka z dzikiej róży. |
||
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: |
ALERGENY: |
|||
CZWARTEK 21.11.2024
|
|
Rosół z makaronem, schab pieczony w sosie własnym, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki puree, kompot owocowy. |
Domowa szarlotka z kruszonką, herbatka owocowa.
|
||
ALERGENY: mleko, gluten, |
ALERGENY: gluten, seler, |
ALERGENY: gluten |
|||
PIĄTEK 22.11.2024
|
|
Zupa jarzynowa, domowe pulpeciki z fileta z dorsza w sosie koperkowym, ryż, gotowane mini marcheweczki, kompot jabłkowy. |
Serek ,,WYPASIONY”, przekąska z mandarynki, sok marchwiowy ,,CZERSKA DOLINA”.
|
||
ALERGENY: mleko, gluten, jajka |
ALERGENY: seler, gluten, ryby |
ALERGENY: mleko |
|||
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, tymianek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cynamon, czosnek, cukier waniliowy.
UWAGA : Przypominamy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza. Racjonalne żywienie jest ważne w każdym wieku, a dla malucha może być wręcz kluczowe dla rozwoju.
nasze
przedszkolne
menu
™Created by H. Sowińska
np-zielone-laki.pl